JESIEŃ W PROMYKU

Rok szkolny 2024/2025

ANDRZEJKI

29 listopada jak tradycja karze nasi uczniowie wraz z paniami świętowali ,, Andrzejki”. Odbyły się wróżby i  zabawy kubeczkowe, wybieranie imienia sympatii oraz tradycyjne lanie wosku ze zgadywaniem co przedstawia dany odlew. Śmiechu i zagadek było mnóstwo. 
Życzymy, aby wszystkie wróżby się spełniły!

KONTYNUACJA PROJEKTU ,, SMAKI NA JĘZYKU”

28 listopada odbyły się kolejne zajęcia z cyklu ,,Smaki na języku”. Tym razem dzieci oglądały, dotykały, wąchały i smakowały pasty z cukinii, kremu z pomidorów, imbiru tarkowanego, suszonego oraz znanej i lubianej przyprawy do rosołu i nie tylko lubczyku. 
Uczniowie bardzo chętnie uczestniczyli w zajęciach i próbowali nowych smaków.
To już mali koneserzy smaku:) 

DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA

25 listopada odwiedził Promyk piękny, brązowy Miś Jaś, który od razu wywołał ogromny uśmiech na twarzach dzieci.
Tego dnia uczniowie pomogli przygotować pluszaka na zimę, ubrać w ciepłą czapkę, szalik, rękawiczki oraz grube skarpety. Wspólnie śpiewaliśmy ulubione piosenki misiowi oraz zrobiliśmy wspólne zdjęcie w fotobudce.
Dobrego snu zimowego Misiu ! 🙂

Święto dyni

30 października na zajęciach rewalidacyjno-wychowawczych obchodziliśmy „Święto dyni”. Nasi uczniowie oglądali, dotykali, smakowali dynie. Na koniec każdy wykonał piękną pracę plastyczną.

Integracyjny spacer

28 października odbył się wspólny jesienny spacer z wolontariuszami ZSE w Zielonej Górze. Nasi uczestnicy razem z młodzieżą podziwiali park jesienną porą. Dziękujemy za rozmowy, uśmiech i poświęcony czas:) Do zobaczenia:)

Smaki na języku

W październiku odbyły się kolejne zajęcia w ramach projektu ,,Smaki na języku”. Tym razem dzieci chętnie poznawały smaki jesieni: powidła śliwkowe, dżem gruszkowy, tymianek, kwasek cytrynowy. Powidła śliwkowe znalazły upodobanie nawet u wybrednych smakoszy:).

Smaki na języku

W nowym roku szkolnym dla wszystkich zespołów rewalidacyjno-wychowawczych ruszył  Projekt ,,Smaki na języku”. Jego głównym celem jest pobudzenie różnych zmysłów w tym smaku i zapachu. Uczestnicy poznają i utrwalają smak produktów spożywczych i przypraw. We wrześniu były to: miód, krem orzechowy, nutella, cukier waniliowy, cynamon, majeranek.
Niektórzy chcieli jeszcze..:)

Archiwum 2023/24

Archiwum 2022/2023